Tillykke med din beslutning om at blive kart-kører
Uanset om du har købt kart og personlig udrustning, eller du står overfor disse investeringer, har vi en del nyttige informationer som kan lette din vej videre i sporten.

Specialtilbud til nye kørere
Står du overfor at skulle anskaffe din første kart, tilbyder Racing Motor komplette "start-pakker" til de mest udbredte og velegnede start-klasser.
Læs om vores "startpakker"

Brugtlager
Racing Motor har altid et stort udvalg af velholdte, brugte karts. 
Se vores brugtlager


Organisationer
Kartsporten er som du sikkert ved det første trin i den nationale/internationale bilsport. På verdensplan organiseres sporten af FIA i Paris, i Danmark er det DASU, der organiserer sporten, og samler landets kartklubber. Der findes kartklubber og baner fordelt over hele landet, se liste over baner, deres åbningstiders, samt link til Dansk Automobil Sports Union (DASU) med forbindelse til landets klubber.
Læs mere her

Licens
Hos din lokale kartklub, udstedes den nødvendige licens (forsikring), og her får du
også den nødvendige instruktion inden din første tur på banen. Licensen, medlemskab og baneleje koster typisk 1200,- til 2000,- kr./ pr. år.

Prøvetur

Hvis du ønsker dette er det i de fleste klubber muligt at aftale en prøvetur, inden anskaffelse af egen kart. Du kan også træffe aftale med Racing Motor om prøvekørsel i den nærmeste klub. Omkostningerne ved en prøvedag i den lokale klub ligger omkring 200,- / 300,- kr. beløbet dækker hovedsaligt forsikring og baneleje.

De fleste klubber har 2 eller 3 ugentlige træningsdage, oftest 1 eller 2 hverdagsaftner samt lørdage. Du kan se klubbernes træningstider i fortegnelsen over organisationer, klubber og baner.

Klubløb
Fra begyndelsen af marts til udgang af oktober afholdes der hver weekend større eller mindre løb på de danske baner. De fleste klubber afholder en serie af "klubløb" fordelt over året, disse løb er forbeholdt klubbens medlemmer, måske med gæster fra naboklubben. 

Klubløb er det ideelle sted at starte sin løbsdeltagelse. Der er et mindre deltagerantal til disse løb, man kender banen fra den ugentlige træning, og det er let at få hjælp fra klubkammerater, eller lokale kartforhandlere ved disse løb.

Åbne løb

Nå de første erfaringer er gjort i klubløb, melder behovet sig for større udfordringer, i form af såkaldte åbne løb. Åbne løb har deltagelse fra alle klubber i landet og er typisk, med deltagerantal i nærheden af 20 - 30 kørere pr. klasse (eller flere). Den meget tætte kørsel du oplever ved disse løb, er en af de helt store oplevelser ved sporten, og har man først prøvet en start med 25 andre karts bliver det meget svært at undvære dette kick.

Ved de større løb kan der blive brug for forskellige service ydelser til kart eller motor.
Det er derfor vigtigt at du vælger et produkt (kart og motor), hvor det er muligt af få reservedele og service ved vigtige løb. 

Valg af klasse og materiel
Sporten er inddelt i forskellige klasser, der inddeles efter alder, erfaring, og økonomi. Med oversigten over de mest udbredte klasser i dansk karting kan du få et indblik i hvilken klasse, der egner sig for dig.
 

Klassestruktur Dansk Karting
Alder DASU klasse Motortype (effekt)
8-10 år** CADETTI 60 cc 2-takt (6 hk)
10-15** Formel Junior 85 cc 2-takt (8 hk)
fra 12 år** POP klasser 100 cc 2-takt (16 hk)
12-15 år ICA-Junior 100 cc 2-takt (20 hk)
fra 15 år ICA 100 cc 2-takt (30 hk)
fra 16 år** Formel-Yamaha 100 cc 2-takt (15 hk)
fra 15 år** National-A 100 cc 2-takt (30 hk)
fra 16 år** Futura/ROK Cup 125 cc 2-takt (28 hk)
fra 16 år ICC (med gear) 125 cc 2-takt (40 hk)
fra 20 år Formel 4-takt 250 cc max. (28 hk)
fra 35 år** Old Boys 100 cc 100 cc 2-takt (30 hk)

** de markerede klasser er de mest velegnede "begynderklasser".

Ønsker du yderligere information om klassevalg, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforbindende snak.

 


Racing Motor - Jernbanegade 37 - 5750 Ringe - CVR 30192567
Tlf. +45 62623265 - Fax. +45 62623208 - info@racing-motor.dk